Aventuri în Pattaya

2

Când am auzit pentru prima dată de acest film, nu i-am dat prea mari șanse, recunosc. Am crezut că va fi destul de ciudat și plictisitor. Ei bine, acum, după ce l-am văzut, pot să spun că mi-am mai schimbat părerea puțin. Ciudățel a fost, n-am ce zice, dar nu și plictisitor, a fost o comedie care m-a destins. Aventuri în Pattaya, este un film franțuzesc, care ne prezintă peripețiile a trei prieteni în Pattaya. Dacă nu știați până acum, Pattaya este o stațiune din călduroasa și îndepărtata Thailanda. Mai multe detalii în recenzia ce urmează.

Filmul ni-l introduce prima dată pe Francky (Franck Gastambide), un adevărat Vin Diesel wannabe (da, chiar semăna izbitor), care fusese părăsit de iubita lui Lilia (Sabrina Ouazani). Încă cu gândul la ea ne va povesti cum a început relația lor, dar și cum a ajuns să ia sfârșit. Pentru a-l mai scoate din stare, prietenul său cel mai bun, Krimo (Malik Bentalha), vine cu o propunere de senzație: să plece la vărul său Reza (Ramzy Bedia), tocmai în Thailanda. Krimo încerca să devină popular pe internet, a încercat să cânte, să facă vlog, să se ia fără rost de oameni, dar nu-i prea ieșea. Asta până într-o zi când a devenit viral, cu un filmuleț în care mânca bătaie. Vă dați seama de pe acum, cu ce personaje avem de-a face.

3

Pentru a ajunge în Thailanda aveau nevoie de bani, iar lui Krimo îi vine o idee, nu neapărat strălucită, dar totuși o idee. În acea perioadă, un fost mafiot francez, proaspăt ieșit din închisoare, se convertise la budism. Pe lângă budism, acesta se ocupa și cu luptele ilegale între pitici. Căuta un rival pentru ucenicul său și oferea transportul și cazarea gratuite, pentru oricine dorea să îl confrunte în luptă directă pe acesta. Astfel, Krimo propune să se folosească de vecinul lor din ghetou pitic (Anouar Toubali) și să poată pleca frumușel în Pattaya. Piticul nu mai vorbise cu ei din clasa a treia, dar, dorind să le câștige compasiunea, va accepta să meargă cu ei la… Mecca. Da, era și foarte credincios acest pitic, ce pot spune. Ajunși în aeroportul din Thailanda vor fi repede preluați și duși la templul mafiotului, acolo unde avea să aibă loc confruntarea. Le-a cam stat inima în loc personajelor noastre, când au văzut că nu e de glumit cu acest marocan. Ce s-a întâmplat după, vă las să aflați singuri la cinema, vă asigur că a fost nebunie curată.

1.jpg

Per total mi-a lăsat o impresie bună, cel puțin mult mai bună decât o aveam la început. Este o comedie nebună, la care se râde, sunt suficiente faze și dialoguri care stârnesc hazul. Personajele noastre sunt hilare prin modul lor de a fi. Francky, acest Vin Diesel din ghetou ce mergea de 3 ori pe săptămână la sală, este îndrăgostit nebunește de Lilia, care îl tratează cu dispreț. Krimo încearcă să aibă experiența vieții lui în Thailanda, dar parcă nu reușește decât să încurce lucrurile, iar piticul, piticul va suferi transformarea vieții lui. Despre toate acestea însă, în filmul Aventuri în Pattaya, la cinema.

4

Filmul are premiera pe 11 martie și este distribuit de Odeon Film.

Un comentariu

  1. leo · mai 8, 2020

    este foarte bun recomand

    Apreciază

Lasă un comentariu