Recenzie: Downsizing. Mini-oamenii

1

În această seară o să vă povestesc puțin despre filmul Downsizing. După cum spune și titlul, subiectul are în prim plan oamenii în miniatură. A apărut cumva o nouă specie, s-a produs un cataclism și toți oamenii s-au micșorat? Vă voi detalia în cele ce urmează, dar până atunci vreau să vă spun că filmul ne prezintă și o distribuție destul de reușită. Pe larg în recenzia ce urmează.

Povestea începe cam așa – un institut din Norvegia reușește în sfârșit să găsească soluția pentru micșorarea oamenilor. Un proces destul de simplu descris, asemănător cu încălzirea alimentelor la microunde să fiu mai precis. Cu toate acestea, în viziunea celor doi oameni de știință care au condus proiectul, micșorarea oamenilor avea să fie cheia către o lume mai bună. O lume în care efectele suprapopulării aveau să fie diminuate, asigurând perpetuarea speciei umane.

4

În numai câțiva ani de zile, micșorarea a devenit la modă. Foarte mulți cetățeni ai diverselor state apelau la această tehnică pentru a-și da un restart, pentru a avea parte de un nou început. Aici intervine în scenă Paul Safranek (Matt Damon), un fel de fizioterapeut, a cărei viață nu era tocmai roz. Ducea, de altfel, un trai modest, abia reușise să-și termine de plătit ratele pentru studii. Spera că se va muta împreună cu soția lui Audrey (Kristen Wiig) în propria lor casă, însă situația financiară nu le prea surâdea.

Ce trebuie să știți legat de mini-oameni și de proaspetele lor colonii, este faptul că mulți dintre eideveneau, prin raportare, bogați peste noapte. Totul prin simpla transformare la 12cm lungime. Astfel, ușor de ghicit, tânăra familie Safranek se decide să facă pasul cel mare și să treacă de partea noilor oameni, a celor ce aveau să ajute planeta și să împiedice extincția rasei umane. Ce te faci însă, când te trezești gata micșorat și vezi că a ta consoartă nu este lângă tine? Asta va trebui să aflați mergând la cinema.

5

Filmul Downsizing este ușor atipic. Îți transmite sentimente amestecate, aici este o comedie pură și dintr-o dată te trece brusc în cel mai lacrimogen moment. Pot să spun că acest lucru îi conferă o unicitate. Desigur, partea umoristică primează – prin trăsăturile extrovertite ale lui Dusan (Christoph Waltz), prin felul de a fi și de a vorbi a lui Ngoc Lan Tran (), dar și prin simplitatea și naivitatea lui Paul. Desigur, v-am pomenit acum despre câteva personaje despre care nu am vorbit, dar le veți descoperi pe măsură ce urmăriți filmul. Sunt foarte carismatice și tocmai trăsăturile lor caracteristice sunt cele ce oferă sarea și piperul. În concluzie vă recomand să descoperiți acest film.

2

Filmul are premiera pe 12 ianuarie 2018 și este distribuit de Ro Image.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s