Snoopy și Charlie Brown: Filmul Peanuts

1

Astăzi vreau să vă spun că am văzut o animație simpatică. O animație cu copii, despre copii și pentru copii (de absolut toate vârstele, evident). A, și despre Snoopy firește. M-a relaxat, m-a binedispus și a reușit să mă amuze în același timp. Așadar vă voi împărtăși părerile mele în recenzia care urmează și sper că o să vă placă.

Așa cum ne spune și titlul, Charlie Brown este personajul central al animației. El este acel băiat din cartier care este ușor luat în râs de ceilalți copii tocmai pentru că nu excela la nimic. Avea însă o inimă mare și o voință puternică. Și mai avea ceva, o dorință neîmplinită de a ridica un zmeu. Din păcate nu reușea niciodată și acest lucru, surprinzător, nu îl descuraja, dar stârnea zâmbetele prietenilor lui. Câinele său, Snoopy, îl însoțea pretutindeni și avea grijă de el în felul său.

3

Lucrurile iau o întorsătură în momentul în care cineva se mută în cartier. Toți copiii sunt curioși să afle cine le va fi vecin și coleg de clasă, iar Charlie are speranța că va putea beneficia de un nou început cu acest nou prieten, fără reputația sa destul de pătată. Ce credeți, acest nou coleg era de fapt o ea, fata cu părul roșu, care îl va fermeca iremediabil și complet pe Charlie. De acum înainte Charlie își promite că va face tot posibilul să o cucerească, inclusiv să o bage în seamă dacă va fi cazul. Realizează, cu tristețe, că nu este tocmai de nasul ei, dar se ambiționează să devină potrivit pentru frumoasa lui cu părul roșu.

Soarta îl va ajuta puțin și în urma unui test va obține punctajul maxim, lucru pe care nu îl mai realizase nimeni până atunci. Din acel moment va deveni un fel de Einstein printre colegii săi, toți îl vor idolatriza, ba unii chiar invidia (cel puțin Lucy- „psihiatra” lui). Vă invit să vedeți dacă și cum va încerca Charlie Brown să o impresioneze (sau măcar să o cunoască) pe fata cu părul roșu și ce sacrificii va face pentru aceasta, mergând la această frumoasă animație.

6

Animația este frumoasă, cromatică excelentă și conține și câteva învățături morale pentru cei mici. Charlie va da dovadă de curaj, perseverență, dar și de loialitate și integritate. Snoopy ne va amuza în stilul său caracteristic și vom putea vedea și povestea lui cu Fifi și avionul roșu, inspirată de stăpânul său Charlie. Recomand cu căldură această animație care pe mine m-a relaxat și m-a făcut să îmi aduc aminte de copilărie. Nu cred că are rost să mai precizez, dar este o proiecție 3D ce ne va introduce mai mult în poveste. Să nu uit să menționez că la început veți avea parte de o scurtă Scrat-tastrophe cosmică de-a lui Scrat, veverița buclucașă din Ice Age.

4

Filmul are premiera pe 25 decembrie și este distribuit de Odeon Film.

Lasă un comentariu